Diyarbakır Tavşantepe’ deki Küçük Narin Cinayeti
Kıymetli YolcuTV Haber okuyucuları...
Elektronik sigaralarda, içinde nikotin, çeşitli aroma ve katkı maddeleri olan bir sıvı ısıtılarak solunabilecek bir buhar haline getiriliyor…
Elektronik sigaralarda, içinde nikotin, çeşitli aroma ve katkı maddeleri olan bir sıvı ısıtılarak solunabilecek bir buhar haline getiriliyor. Bu buhar, nefesle çekilerek akciğerlere ulaşıyor. Sıvı olarak içerisine yalnızca likit nikotin değil artık her tür kimyasal uyuşturucu-bağımlılık yapıcı madde de katılıyor.
Türkiye’de e-sigara üretimi ve ithalatı yasak. Ancak 18 yaş üstü yolcu şahsi kullanım için bir adet yurt dışından getirilebiliyor. E-sigaraya yasak olmasına rağmen ulaşmak maalesef çok kolay. İnternet arama motorlarına e-sigara yazınca bütün satış siteleri anında karşınıza çıkıyor.
Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre her yıl 8 milyondan fazla kişi “tütün salgını” sonucu hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin 1,2 milyonu pasif içicilikten kaynaklanıyor. WHO, tütün salgınını dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak görüyor. Elektronik sigaralar da tehlikeyi her geçen gün katlayarak büyütüyor.
Elektronik sigaraların zararları:
Kısacası e-sigara artık; elektronik esrar, elektronik metamfetamin, elektronik sentetik esrar (bonzai), bilumum tüm uyuşturucuların kılığına girerek çocuklarımızın ellerine tutuşturulmaktadır.