Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Tuz İhtisas Çalıştayı’nda tuz ile ilgili proje, faaliyetler ve yayınlar ele alındı.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) iÅŸ birliÄŸinde düzenlenen “Tuz İhtisas Çalıştayı” Çankırı’da gerçekleÅŸtirildi. Çalıştayda, bölgenin en önemli doÄŸal kaynaklarından biri olan tuzun stratejik kullanımına yönelik kapsamlı deÄŸerlendirmelerde bulunuldu. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde gerçekleÅŸtirilen çalıştayın açılışında konuÅŸan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mevlüt KarataÅŸ, Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaÅŸma Koordinatörü Prof. Dr. Åžebnem KuÅŸvuran, Prof. Dr. Nazan KarakaÅŸ Özür ve KUZKA Çankırı Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Alperen KarakaÅŸ, ilde stratejik sektör olarak öne çıkan tuzla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştayda, hem üniversitenin hem de KUZKA’nın bugüne kadar yürüttüğü ve gelecekte hayata geçirilmesi planlan tuz temalı faaliyetler ile projeler ve yayınlar masaya yatırıldı.
KUZKA’nın yürüttüğü Temel Sektörlerde RekabetçiliÄŸin GeliÅŸtirilmesi Sonuç Odaklı Programı (SOP) kapsamında, düzenlenen çalıştay ile tuz ekosisteminin katma deÄŸerinin artırılması, tuzdan türetilmiÅŸ yeni ürünlerin geliÅŸtirilmesi ve tuzda ihtisaslaÅŸmanın desteklenmesi amaçlanıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisas Üniversitesi” olarak belirlenen Çankırı Karatekin Üniversitesi ise “Sektörel Tuz ve Tuz Temelli Stratejik Ürünler İhtisaslaÅŸma Projesi” ile bu alandaki çalışmalarına ivme kazandırmış durumda.
Çalıştay sonucunda yayımlanacak sonuç bildirisiyle, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik bir yol haritası oluşturulacak. Ayrıca, yerel kaynaklardan maksimum düzeyde yararlanılması, üretilen tuz ürünlerinin katma değerinin artırılması ve bu alanda çalışan kurumlar arasında iş birliği ve sinerjinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
