Erzincan-Kelkit karayolu göçtü!
ANKARA (İGFA) -
Somali’de gerçekleştirdiği ilk kıtalar arası görevini başarıyla tamamlayan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, 9 ay sonra Mavi Vatan’a döndü.
Geçen yıl 4 Ekim’de Filyos Limanı’ndan yola çıkan Oruç Reis, Somali’de 234 gün süren görevini başarıyla tamamladı. Somali’nin 3 ayrı deniz blokunda 4 bin 464 kilometrekarelik alanda üç boyutlu sismik veri toplayan Oruç Reis’in görevi, 6 Haziran’da sona erdi ve 9 ay sonra Mavi Vatan’a döndü.
4 Temmuz’da Filyos’a demirleyecek
Mogadişu Limanı’nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından 15 Haziran’da yurda dönmek üzere harekete geçen Oruç Reis, Süveyş Kanalı’nı geçerek Akdeniz’e ulaştı. Oruç Reis’in 2 Temmuz sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı, 3 Temmuz sabah saatlerinde de İstanbul Boğazı’ndan geçmesi planlanıyor. Oruç Reis’in boğaz geçişlerinin ardından 4 Temmuz’da Filyos Limanı’na demirlemesi öngörülüyor.
Oruç Reis’e donanma da eşlik etti
Oruç Reis’in dönüş yolculuğuna Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi’nin yanı sıra donanmadan TCG Giresun ve TCG Göksu fırkateynleri ile Askeri Lojistik Destek Gemisi TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi de eşlik ediyor.
Bakım sonrası yeni görevine hazırlanacak
Yaklaşık 9 aylık görevinin ardından Filyos’a yanaşacak olan gemi, burada bakım ve onarımdan geçecek. Gerekli çalışmaların yapılmasının ardından da yeni görevine hazır hale gelecek.
Tam donanımlı, yerli ve milli
2017 yılında yerli ve milli imkanlarla inşa edilen Oruç Reis, doğal kaynakların aranmasının yanı sıra kıta sahanlığı ve yer kabuğu araştırmalarında kullanılabilecek kabiliyette. Ayrıca 87 metre uzunluğa, 23 metre genişliğe ve 34 metre yüksekliğe sahip Oruç Reis, deniz altında petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde hem iki hem de üç boyutlu sismik araştırma faaliyetleri yürütebiliyor.
Marmaray’da iki şahsın tren içinde başlayan şahsın tartışması yerini kavgaya bıraktı. Şahıslardan biri diğerine yumruk atarak saldırdı. Kavga, başka birinin de dahil olmasıyla büyürken yumruklu saldırıya uğrayan şahsın çocukları korku...
Amasya’da yaşayan bir ahşap oyma ustası, el emeği göz nuruyla işlediği rahleyi Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşacağı gün için saklıyor. Kur’an-ı Kerim tilâveti için kullanılan özel bir masa olan rahleden yapan...
SUBÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu, ÜNİDES çerçevesinde desteklenen ‘Harekette Şifa Var’ isimli projelerini hayata geçirdi. Proje çerçevesinde hastalıklara yönelik egzersiz videoları çekildi, halka yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı ve sempozyum düzenlendi....
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yorumlar (0)