CW Enerji’den 25 milyon dolarlık güneş paneli satışı
CW Enerji ile yurt içerisinde yerleşik bir müşterisi arasında güneş enerjisi paneli satışı konusunda KDV hariç 25 milyon 30 bin 47 lira 91 kuruş ABD doları tutarlı bir sözleşme imzalandı....
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akçay, memurlar ve esnaf için prim gün sayısının işçilerle eşitlenmesini öneren yeni yasa teklifini Meclis’e sundu.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akçay, memurlar ve esnaf için prim gün sayısının işçilerle eşitlenmesini öneren yeni yasa teklifini Meclis’e sundu. Kademeli emeklilik düzenlemesi, özellikle EYT yasası sonrasında emeklilik yaş farkının 2 yıldan 20 yıla çıkmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi.
1999 yılı sonrası sigortalı olarak çalışmaya başlayanlar, Meclis’ten gelecek düzenlemeyi bekliyor. EYT yasası öncesinde emeklilik yaş farkı yalnızca 2 yılken, yeni düzenlemeyle bu fark 20 yıla kadar çıktı. Kademeli emeklilik düzenlemesi, emeklilik koşullarındaki eşitsizliği giderme amacı güdüyor.
Eşitsizlik Daha Da Belirginleşti
EYT yasası sonrasında emeklilikteki eşitsizlik daha da belirgin hale geldi. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan SSK’liler, yaş şartı aranmadan belirli bir prim günü ve sigorta yılı ile emekli olabiliyor. Ancak 8 Eylül 1999 – 30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı olanlar, 7000 prim günü ve yaş şartına tabi olurken, 30 Nisan 2008 sonrası sigortalı olanlar için ise emeklilik yaş ve prim gün sayısı farklılaşıyor.
Yeni düzenlemeyle, EYT yasası öncesi yalnızca 2 yıl olan emeklilik yaş farkı, 20 yıla yükseldi. Kademeli emeklilik düzenlemesi, 31 Aralık 2000 tarihine kadar işe başlamış kişiler için kadınlarda 43, erkeklerde ise 45 yaşında emeklilik yaşını hedefliyor. 2008’de işe girenler için ise bu yaş sınırlarının kadınlarda 51, erkeklerde ise 53 olması talep ediliyor.
Prim Gün Sayısı Düzenlemesi
Ayrıca, kademeli emeklilik düzenlemesinin bir diğer önemli talebi de prim gün sayısının 7000’den 6400’e düşürülmesi ve her yıl 75 gün artırılması. Bu düzenlemeyle, daha fazla kişinin emekli olabilmesi için prim gün sayısındaki bu değişiklik önerilmektedir.
Kademeli Emeklilikte Hedef: 2035 Sonrası
Kademeli emeklilik düzenlemesi, emeklilik yaşının zamanla artmasını öngörüyor. 31 Aralık 2035’e kadar prim gününü tamamlayan kadınların 58, erkeklerin ise 60 yaşında emekli olmaları bekleniyor. 2035 sonrası ise her iki yılda bir yaş artışı uygulanması planlanıyor.
Bu yeni düzenleme, emeklilik şartlarındaki eşitsizliklerin giderilmesi ve herkesin daha adil bir şekilde emekli olabilmesi için atılan önemli bir adım olarak görülüyor.
Kaynak: Haber Merkezi
CW Enerji ile yurt içerisinde yerleşik bir müşterisi arasında güneş enerjisi paneli satışı konusunda KDV hariç 25 milyon 30 bin 47 lira 91 kuruş ABD doları tutarlı bir sözleşme imzalandı....
Yalova’da, 240 çiftçiye yaklaşık 300 dekar alanda üretilmesi için 115 bini biber ve 260 bini hıyar olmak üzere toplam 375 bin adet sebze fidesi dağıtıldı. ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...
Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz ve verimli sürdürülebilmesi amacıyla tarımsal sulama altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, üretim dönemi öncesinde birçok ilçede sulama kanallarında temizlik,...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve 100’den fazla kişiye verilen gözaltı kararının ardından Türkiye piyasalarında ciddi dalgalanmalara yol açtı. Dolar, 36,69 seviyesinden başlayarak 40,95’e kadar yükseldi. Euro ise 40,16’dan...