Migros, BM tarafından ilan edilen ‘2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı’ kapsamında yerel kooperatifleri bir araya getirdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerel kooperatifler stant açarak ürünlerini sergiledi. Stantları ziyaret edenler, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen özgün tatları yakından tanıma imkanı buldu. Etkinliğe katılan Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü temsilcileri, açılan stantları ziyaret etti ve üreticilerden bilgi aldı.

“Kooperatifçilik kültürü ekonomik kalkınmanın ve sosyal dayanışmanın temeli”
Yerel üretimin güçlenmesi, milli ekonominin kalkınmasına verilen her katkının ekonomimiz için olduğu kadar sosyal refah adına da önem taşıdığına dikkat çeken Migros Grubu Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, “Kooperatifçilik kültürü ekonomik kalkınmanın ve sosyal dayanışmanın temeli. Yerel üretimin güçlendirilmesi ve kayıtlı ekonominin desteklenmesi açısından kooperatiflerin organize perakendeyle kurduğu bağ son derece kıymetli. Migros olarak, kooperatiflerle kurduğumuz iş birlikleri sayesinde onların pazara erişimini kolaylaştırıyor, kalite kriterlerini geliştirerek doğru ve sürdürülebilir üretim yapmalarına destek oluyoruz. Diğer yandan bu iş birlikleri sadece ekonomik kalkınmaya değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmaya da güçlü bir katkı sunuyor. 2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı çerçevesinde düzenlediğimiz bu özel buluşma, üreticilerle tüketicileri bir araya getirerek, yerel değerlerin daha geniş kitlelerle paylaşılmasına vesile oldu” dedi.

75 Kooperatif ile iş birliği
Migros, sürdürülebilir tarım ve yerelleşme vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarla Türkiye genelinde 75 kooperatifle iş birliği yapıyor. Kooperatifler ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarında satışa sunarak, yerel kalkınmanın güçlenmesine katkı sağlıyor. Kayseri yerli yeşil mercimeği, Niğde patatesi, AB coğrafi işaretli Bingöl Balı gibi ürünlerin üretimini desteklediği projelerle yerel tarımın sürdürülebilirliğini önceliklendiriyor. Macrocenter mağazalarında yer verilen “Dayanışma Köşesi” ile afet bölgelerindeki üreticilerin ürünlerini müşterilerle buluşturuluyor. Aile Kulüpleri çatısı altında verilen Milli Eğitim Bakanlığı onaylı tarım eğitimleri, üreticilere teknik bilgi sağlıyor. KAGİDER ve Ticaret Bakanlığı iş birlikleriyle yürütülen eğitim ve mentorluk programları sayesinde yüzlerce girişimciye pazara erişim ve sürdürülebilir kalkınma desteği sunuyor.
Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener ve İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar etkinlik kapsamında açılan stantlara yaptığı ziyaretin ardından fotoğraf çektirdi.
Fazlı Çolak – Ece Nur Öztürk
Yorumlar (0)